ZES versterkt de business case voor batterij elektrische binnenvaart

Tijdens de Connecting Europe Days heeft Zero Emission Services (ZES) met trots ’s werelds eerste Carbon Insetting Programma voor zero-emissie binnenvaart gelanceerd, samen met projectpartners Future Proof Shipping (FPS) en 123Carbon. Dit is een grote stap voorwaarts onder leiding van het initiatief RH2INE.

Wat is de waarde voor onze klanten?

Batterij-elektrisch varen vermindert emissies en deze emissiereductie kan gecertificeerd worden in de vorm van carbon insets. Carbon insets hebben financiële waarde op de vrijwillige markt. De klanten van ZES kunnen de financiële kloof van de zero-emissie investeringen dichten door de certificaten te verkopen aan hun klanten in de waardeketen.

Carbon insets ontkoppelen de bereidheid tot innovatie van contractafhankelijkheden. Door het standaardiseren van binnenvaart – batterij-elektrische – carbon insets versterkt ZES de waardepropositie voor de scheepsondernemers.

Casus Project Zero.0

Uitgerust met ZES’ generatie 2.0-technologie zal het schip Den Bosch Max Groen van Nedcargo binnenkort op groene elektriciteit varen tussen Den Bosch, Maasvlakte en Moerdijk voor de Inland Terminals Group. ZES stelt met trots deze operatie voor als de batterij-elektrische gebruikscasus in dit programma. Als voorlopers zullen deze partners de eersten zijn die hiervan profiteren.

Link naar het RH2INE persbericht