Over Zero Emission Services

en ZESPack

Over Zero Emission Services (ZES)

ZES introduceert een nieuw vervoerssysteem voor de verduurzaming van de binnenvaart en short sea. Dit gebeurt met een voor iedereen toegankelijke infrastructuur voor emissieloos varen. Schoon, klimaatneutraal en klaar om de competitie met fossiele brandstoffen aan te gaan. ZES biedt hiervoor een volledig producten- en dienstenpakket dat is gebaseerd op verwisselbare batterijcontainers met groene stroom, laadstations, technische ondersteuning en een innovatief betaalconcept voor scheepseigenaren.

ZES is opgericht door de bedrijven ING, energie- en technisch dienstverlener ENGIE, maritiem technologiebedrijf Wärtsilä en het Havenbedrijf Rotterdam. Het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat ondersteunt dit initiatief.

Missie

ZES maakt de verduurzaming van de binnenvaart en short sea mogelijk met een nieuw, schoon en  betaalbaar vervoersysteem.

Visie

ZES wil de binnenvaart en short sea schoon en klimaatneutraal laten varen.

Het gezicht van ZES

Op 1 juni 2020 is Willem Dedden door de aandeelhouders van ZES benoemd als directeur. Willem heeft ruim 25 jaar ervaring in de maritieme sector en bij havens. Daarvoor werkte hij bij diverse adviesbureaus op het gebied van hydraulica, offshore en civiele techniek. Vanaf 1997 is hij werkzaam voor het Havenbedrijf Rotterdam, o.a. als projectmanager havenontwikkeling en hoofd projecten. Daarnaast beschikt Willem over jarenlange internationale ervaring. Zo was hij directeur infrastructuur in de haven van Sohar in Oman en leidde hij de activiteiten van het havenbedrijf Rotterdam in Zuidoost-Azië.

De directeur van ZES legt verantwoording af aan de Raad van Commissarissen, bestaande uit Brendan Wauters (Engie), Nico van Dooren (Havenbedrijf Rotterdam), Henk de Jong (Wärtsilä) en Dirk Jan van Swaay (ING).

Neem contact op

Powering clean corridors.