Onze visie:
de binnenvaart & short sea schoon én klimaatneutraal laten varen.

Emissieloos varen - ZesPack Container

Belangrijke stap voor klimaatakkoord

Om de klimaatdoelen te halen, is medewerking van de binnenvaart onmisbaar. Op dit moment is de gehele Nederlandse transportsector verantwoordelijk voor 21% van de kooldioxide-uitstoot (CO2) in Nederland. Binnen transport is binnenvaart verantwoordelijk voor 5% van de kooldioxide-uitstoot. In de Green Deal Zeevaart, Binnenvaart en Havens zijn afspraken gemaakt over verduurzaming van de binnenvaart. Met een transformatie van de diesel-aangedreven binnenvaart naar volledig elektrisch aangedreven vervoer, zet de binnenvaartsector een belangrijke stap in het realiseren van het klimaatakkoord.

ZES pakt de leiding in die transitie van de binnenvaart: 100% groene energie, geen uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof.

Emissieloos varen voor de binnenvaart.
Hoe werkt het?

ZES (Zero Emission Services) levert verwisselbare energiecontainers voor nieuwe en bestaande binnenvaartschepen. Deze containers – de ZESPacks – worden geladen met groene stroom. Eenmaal leeg, kunnen schippers de containers snel voor een volle inwisselen bij een van de wissel- en laadstations. Deze stations zijn voorzien van een “open access” netwerk, ze kunnen worden ingezet om het elektriciteitsnet te stabiliseren of om te voorzien in een lokale en tijdelijke vraag naar elektriciteit. ZES biedt gebruikers een toekomstbestendige oplossing. De ZESPacks kunnen in de toekomst bijvoorbeeld ook met waterstof gaan werken.

Volg ons op LinkedIn

De laatste berichten

Bent u geïnteresseerd in emissieloos varen?

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

 

Eenvoudig betaalconcept

ZES heeft een eenvoudig betaalsysteem op basis van pay-per-use: de klant betaalt voor de verbruikte duurzame elektriciteit en voor de huur van een ZESPack. Hiermee blijven de bedrijfskosten competitief en willen we de overgang naar emissieloos varen eenvoudiger maken. Wel dient het schip voorzien te zijn van een elektrische voortstuwingslijn.

Lees over de financiering

    Door op 'verstuur' te klikken ga ik akkoord met het gebruik van de gegevens om met mij contact op te laten nemen door Zero Emission Services. Lees onze privacyvoorwaarden.

    Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen via info@zeroemissionservices.nl

    Powering clean corridors.

    ZES levert een totaaloplossing voor emissieloos varen met een open access infrastructuur: verwisselbare batterijcontainers met groene stroom, laadstations, technische ondersteuning en een innovatief betaalconcept: pay per use.